
bron: pixabay.com 5829666
Volgens de laatste berichten bent u volgend jaar om deze tijd (minstens vierdubbel) gevaccineerd, hersteld of dood. Tenminste, wanneer we de Duitse minister van volksgezondheid moeten geloven. Dus vroeg ik me stiekem af of u inmiddels al een weloverwogen keuze heeft kunnen maken?
Met andere woorden: Kiest u voor de zoveelste boosterprik, bent u van plan om binnenkort naar een vrolijk besmettings(kerst)feest te gaan, of vindt u het verstandig om alvast uw uitvaartwensen vast te leggen?
De uitspraak van deze minister laat weer eens zien dat er door de overheid niet naar verbinding wordt gezocht, maar dat we slechts worden doorverbonden via een eenvoudig en uitermate gebruiksvriendelijk keuzemenu, waarbij u gelukkig zélf de vrijheid heeft om te kiezen uit de volgende mogelijkheden:
Wilt u een vaccinatie? -> Toets 1 om een afspraak voor vaccinatie te maken.
Bent u hersteld? -> Toets 1 om een afspraak voor vaccinatie te maken.
Bent u dood? -> Toets 1 om een afspraak voor vaccinatie te maken.
De overheid adviseert hierbij nadrukkelijk om vooral niet te lang te wachten met het nemen van een beslissing. Er zijn immers nog vele wachtenden voor u. Mocht u toch teveel treuzelen met het maken van een keuze, dan bestaat er een aanzienlijke kans dat de verbinding tussen u en de maatschappij zal worden verbroken.
Ik herinner me nog, dat ik als 9-jarige een vriendinnetje had, dat vaak dergelijke keuzespelletjes wilde spelen. Het begon dan meestal als een onschuldig kinderspel:
“Wat vind jij een mooiere kleur? Rood of roze?”
“Lichtblauw?”
“Nee, dat kan niet! Je moet kiezen uit wat IK zeg!”
“Wat eet je liever? Pizza of pannenkoeken?
‘Eh, effe denken….”
“Te laat. Volgende vraag…”
“Wie vind je leuker? Richard of Lennard?”
Tot zover was het nog best een leuk spelletje. Totdat ze die allerlaatste vraag stelde:
“Wat vind je erger? Dat je vader doodgaat of je moeder?”
Natuurlijk wist ik dan geen keuze te maken en bleef ik het antwoord schuldig op deze onethische vraag, waardoor zij altijd juichend het spelletje won.
Een overwinning, die behaald wordt door een ander de dood in het vooruitzicht te stellen, voelt beslist niet goed. Een dergelijke immorele uitspraak is dan ook het allerlaatste wat je uit de mond van een minister zou verwachten.
Bovendien is de stelligheid, die deze oneliner vergezelde, inmiddels al weer achterhaald.
Tegen ieders verwachtingen in is het helaas nu ook mogelijk om het reglement van de spelregels uit te breiden met de volgende twee opties:
-> “Gevaccineerd en opgenomen”
-> “Gevaccineerd en overleden” (of gewoon dood, als we de krachtterm van de minister durven te gebruiken)
“Ik pas!” riep ik als kind, wanneer het spel me iets te ingewikkeld werd. Maar helaas blijkt een pas ontoereikend te zijn om een gedegen oplossing te bieden voor het ontstaan van vele nieuwe besmettingen. Telkens weer presenteert het virus zich als een geraffineerde valsspeler, die gewiekst de spelregels verandert en iedere ronde weet te winnen.
Ik vraag me af, wanneer politici de crisis proberen te overwinnen door zelf krampachtig voor God te gaan spelen. Of zal “Dood en herrezen” straks misschien als extra optie aan het keuzemenu worden toegevoegd? Ach, wat maakt het ook uit, de enige keuze die je daarna nog kunt maken, is toch wel weer:
Toets 1 om een afspraak voor vaccinatie te maken.

“Boosterprik(keldraad)”
bron: pixabay.com 218456 (credits: user ‘jodylehigh’)